divendres, 13 de maig del 2016

RUTINES: CALENDARI I HORARI

A l'aula d'Infantil del CEE Castell Vell treballem tots els matins a primera hora les rutines: passem llista, adquirim vocabulari nou...

Una de les rutines és l’elaboració del calendari i horari escolar on concretem diferents aspectes com l'oratge, l'estació de l’any, el mes, el dia de la setmana i l'horari amb les diverses tasques del dia.



La finalitat d’aquesta rutina es contextualitzar temporalment als xiquets i xiquetes i anticipar-se a les activitats que es van a realitzar al llar de la jornada escolar.


Per a realitzar aquestes tasques cal tindre en compte la participació activa de l'alumnat així com la utilització de les dues rutes de recepció d’informació, la visual i l’auditiva.

Per a la ruta auditiva utilitzem la verbalització del diferents conceptes, i els reforcem amb cançons que junt amb el ritme, la repetició i la rima ajuden a la comprensió i memorització.

Per a la ruta visual fem ús d'objectes reals, imatges i pictogrames, tant projectats a la pissarra digital, com impresos en paper. A més a més, per estructurar els dies de la setmana utilitzem colors, formes geomètriques i instruments musicals, associant cada un d'ells a un dia diferent de la setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...