dimarts, 24 de maig del 2016

PREPARACIÓ LIP DUB

Durant aquesta setmana estem preparant a l'escola la gravació del Lip Dub que realitzarem el proper dilluns 30 de maig. A la Viquipèdia trobem la següent definició de Lip Dub:

Un lip dub (o bé lipdub, en català: doblatge labial) és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d'àudio per fer unvídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d'individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d'una cançó que escolten des d'una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d'àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situper un altre participant que continua per on anava l'anterior participant, i així successivament, fins al final de la cançó. Posteriorment, s'edita la gravació resultant afegint l'àudio original de la cançó a la pista d'àudio del vídeo final.
Si bé s'assemblen als vídeos de música senzills, sovint comporten força preparació prèvia i s'elaboren de forma meticulosa. Els lip dub més populars són fets mitjançant una única gravació, no editada (un pla seqüència), que sovint ens transporta a través d'espais diferents i situacions en un entorn (per exemple: un edifici d'oficines o una universitat). Amb el sorgiment de llocs webs que ofereixen continguts de vídeo, participatius i d'abast massiu, com ara YouTube, s'ha popularitzat aquest tipus de vídeo.

La cançó elegida per al Lip Dup del CEE Castell Vell ha segut "La vuelta al mundo" de Txarango.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...