diumenge, 29 d’octubre del 2017

AULA ESTIMULACIÓ MULTISENSORIAL CEIP SANT VICENT FERRER

Paraules pronunciades durant la inauguració de l'Aula d'Estimulació Multisensorial del CEIP Sant Vicent Ferrer de La Vall d'Uixó.
"Benvinguts i Benvingudes a l'Aula d'Estimulació Multisensorial del CEIP Sant Vicent Ferrer de La Vall d'Uixó.
A principi de curs, la Comissió d'Atenció a la Diversitat d'aquesta escola, formada per l'Educador, la Fisioterapeuta, la mestra d'Audició i Llenguatge i els mestres de Pedagogia Terapèutica, ens vam proposar construir una Aula d'Estimulació Multisensorial que hui, després de molt d'esforç veu la llum.

Una aula d'Estimulació Multisensorial, que junt amb les instal·lacions ja creades de la Sala de Fisioteràpia complementa els recursos i estratègies per treballar les capacitats més bàsiques del ser humà: les sensacions, la percepció o la integració sensorial.


Són molts els corrents pedagògics actuals i no tan actuals, que aposten per l'estimulació sensorial dels diferents sentits. Des de punt de vista més general, aquestes aules ajuden en la integració sensorial de l'alumnat, però també en el desenvolupament ple de les potencialitats humanes tant de l'àmbit escolar, social o intel·lectual.


Aquesta proposta va nàixer tenint en compte el doble vessant de les característiques del nostre alumnat.
Per una banda, l'alumnat de segon cicle d'Educació Infantil i primer cicle d'Educació Primària. Infants tots ells i elles, que es troben en ple procés de desenvolupament maduratiu dels diferents sentits.


Per una altra banda, som una escola «preferent d'alumnat motòric». Tal volta, aquesta denominació queda ja un poc desfasada amb el pas del temps. Millor podríem dir que som una escola «acollidora d'alumnat amb diferents capacitats funcionals». Una escola que veu amb la diferència l'oportunitat de nodrir i enriquir al seu alumnat –d'ací la realització al llarg de tot l'any de diferents activitats extracurriculars com és la setmana cultural- SOM una escola que integra, perquè prèviament, no segrega al seu alumnat. SOM Una escola inclusiva.



En les últimes setmanes, són varies les escoles que durant aquest curs han sigut pioneres que han apostat per aquest tipus d'instal·lacions tindre de les escoles públiques ordinàries. Certament, no serem els primers, ni els segons, qui saps si els tercers... però hem aplegat.



L'Aula Multisensorial ja és una realitat. I aplega per consolidar-se. Amb un projecte inicial del PAM (Pla d'Actuació per a la Millora) del curs 2016-2017 i amb la continuació del PAM 2017-2018.


A més a més, caldrà tindre en compte en el PAF (Programa Anual de Formació) del vinent curs 2017-2018, la formació del professorat amb l'Estimulació Multisensorial com ja ha passat a altres centres de referència."
La Vall d'Uixó, 11 de maig de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...