dimarts, 25 d’abril del 2017

SAACs

Els Sistemes alternatius i aumentativos de comunicació (SAACs) els podem definir com els instruments d'intervenció logopédica/educativa destinats a persones amb alteracions diverses de la comunicació i/o el llenguatge, i que el seu objectiu és l'ensenyament mitjançant procediments específics d'instrucció, d'un conjunt estructurat de codis no vocals que permeten funcions de representació i serveixen per a dur a terme actes de comunicació (funcional, espontània i generalizable) per si sols o en conjunció amb altres codis, vocals o no vocals (J. Tamarit, 1993).

Actualment disposem de diversos recursos digitals que ens ajuden a millorar la comunicació de les persones amb diversitat funcional. A continuació s'enumeren alguns d'ells, juntament amb una breu descripció així com l'enllaç web on podem descarregar el programari de manera gratuïta o en defecte d'açò, la versió de prova.

Araboard


AraBoard ens permet crear, editar i usar taulers de comunicació per a diferents dispositius (ordinador, smartphone o tablet), així com para diferents sistemes operatius. Gratuït.

In-TIC

In-TIC, un projecte de la Fundació Orange i el grup IMEDIR en col·laboració amb ASPACE Coruña, ASPANAES i el centre de dia de la Creu Roja de Coruña. És un programa (o aplicació, segons el suport) que permet la creació de taulers electrònics dinàmics així com l'accés als diferents programes i possibilitats
que ofereix l'ordinador, tablet o smartphone.Gratuït

e-Mintza

e-Mintza és un programa gratuït per a la creació de taulers dinàmics de comunicació. Encara que va ser creat al principi per a les persones amb TEA està demostrat que pot ser útil per a qualsevol persona que tinga dificultats en el llenguatge oral. Ha sigut creat per la Fundació Dr. Carlos Elósegui de Policlínica Guipúscoa i per la Fundació Orange. El programa ofereix des del seu inici un tauler ja configurat podent emprar aqueix mateix o modificar-ho perquè s'adapte a les necessitats comunicatives del seu usuari.
El programa està disponible per a Windows, MacOS, Android i iOS sent el seu ús igual per a tots els sistemes operatius per açò en aquesta unitat disposeu d'un únic arxiu d'ús. El programa conté una biblioteca de fotografies i pictogrames, alguns procedents de la pàgina web ARASAAC. Gratuït.

The Grid 3

The Grid 3 és un programa comercial desenvolupat per Smartbox Assistive Technology. Disponible per a Windows i iOS. Es pot descarregar la versió de prova durant 60 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...